In Blog

Anodized!

ABI Anodiseert al geruime tijd zijn aluminium entreemat profielen in 3 standaard kleuren; Zwart, naturel en goud. Diverse prachtige projecten hebben we al mogen voorzien van deze speciale toevoeging. Anodiseren zorgt voor extra bescherming en een gepersonaliseerd uiterlijk. We zijn er in geslaagd om nóg een stapje verder te gaan…

Anodiseren aluminium zwart
Anodiseren aluminium zwart

Nieuwe kleuren

Zwart, Naturel en goud zijn al bekende kleuren binnen ons assortiment. Nu zijn we er met compleet nieuwe kleuren! Personaliseer je entree met de nieuwste, hipste en gaafste kleuren en geef je eigen draai aan je entree. De keuze is reuze, het zijn namelijk 24 nieuwe kleuren geworden! Een entree hoeft niet saai te zijn met deze nieuwe toevoeging. Bekijk onze nieuwe kleuren here.

Sterker en beter

Met anodiseren profiteer je bovendien van een extra beschermlaag op het aluminium waardoor én het aluminium sterker blijft én het een andere look geeft. En wist je al dat het mogelijk is om naast de entreemat, ook de rest van je entree (alles van aluminium of staal)ook in dezelfde kleur te anodiseren is??

Hoe wordt aluminum geanodiseerd?

 

Anodiseren is een elektrochemisch proces, waarbij het metaaloppervlak wordt omgezet in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige, slijtvaste oxidelaag. Deze aluminiumoxidelaag is niet aangebracht zoals een coating, maar is volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium.

 

Anodiseren wordt bereikt door het aluminium onder te dompelen in een zuur elektrolyt bad, die dient als medium voor de stroom om doorheen te gaan. Een kathode is gemonteerd aan de binnenkant van een tank. Het aluminium werkt als een anode, zodat zuurstof ionen worden vrijgemaakt uit de elektrolyt om te combineren met de aluminiumatomen aan het oppervlak van het deel dat wordt geanodiseerd. Anodiseren is daarom een kwestie van zeer gecontroleerde oxidatie, de versterking van een natuurlijk fenomeen.

 

Nog meer voordelen van anodiseren:

  • Anodiseren is een dunne laag in vergelijking met verf en poeder
  • Anodiseren is duurzaam, hard en slijtvast
  • Het gaat langer mee
  • Milieuvriendelijke afwerking en kan makkelijk worden gerecycled

Meer weten over anodiseren? Lees het here.

 

De eerste projecten zijn al in bestelling! Wat vind jij van een geanodiseerde entreemat? Laat het ons weten!

Contact

Voer hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
en_USEN
aluflex-medium-greyblack4