Thijn Slettenhaar
T.H. Slettenhaar

ONS VERHAAL

ABI is producent en leverancier van entreematten en technisch borstelwerk.

Wij maken innovatieve, mooie producten waarmee we bedrijven en particulieren helpen om het vocht en vuil buiten de deur te houden.

 

‘Since 1910’

 

Ons bedrijf is gestart in 1910 als een klein opknapklusje voor collega’s in de textielindustrie. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot wereldspeler en bedienen we duizenden klanten over de hele wereld, en daar zijn we best een beetje trots op!

 

Wil je ons bezoeken? Ons hoofdkantoor is gevestigd in Almelo en ons 2e kantoor is in Dubai.

 

Wil je meer informatie over de ABI? Dan ben je op de juiste pagina. Geniet!

ABI VANDAAG

Na meer dan 100 jaar heeft ABI een grote transformatie doorgemaakt, waarbij het zich heeft aangepast aan de veranderingen in de wereld. Uitgroeien tot een wereldspeler betekent investeren in de toekomst. Zo is het uitgebreid met een kantoor in het Midden-Oosten, zijn beide showrooms (ABI-Mat en ABI-Brush) vernieuwd en is de toekomst om volledig over te gaan op groene stroom. De wereld heeft het nodig en daarom kiest ook ABI voor recycling van zijn basiscomponenten.

TIJDLIJN 

Het ABI Verhaal

In 1910 startte de eerste generatie Slettenhaar met het produceren van borstels voor de textielindustrie. G.H. Slettenhaar was wever bij Ten Cate. Voor het schoonmaken van de weefgetouwen gebruikten ze borstels: een bos varkenshaar gelijmd in een houten handvat.

 

Nadat deze waren versleten nam Slettenhaar ze mee naar huis om ze te repareren in het schuurtje achter zijn huis aan de Primulastraat in Almelo. Toen deze reparaties bekendheid kregen bij andere bedrijven kreeg Slettenhaar steeds meer aanvragen; het ontstaan van G.H. Slettenhaar Borstel en Bezem fabriek.

2de Generatie: Machinebouwers

Begin jaren ‘70 van de vorige eeuw trok de textielindustrie uit Europa. Daarmee verdween er veel handel voor G.H. Slettenhaar. Intussen stond de tweede generatie Slettenhaar aan het roer. Het bedrijf begon zich te specialiseren in borstels voor de technische industrie. Dit zijn technische borstels voor machines voor met name de voedsel- en schoonmaakindustrie.

3de Generatie: de borstelmat

In 1987 neemt de derde generatie deel aan de organisatie. De technische borstelmarkt bleef groeien en neemt internationaal zijn vlucht. Rond 1988 wordt de eerste mat ontwikkelt: de borstelmat. Door deel te nemen aan beurzen in onder meer Duitsland en Frankrijk ontstond er een sneeuwbaleffect. In 1992 besluit de Almelose Borstel industrie om te verhuizen naar een groter pand. In 2000 wordt een tweede pand in gebruik genomen; totale oppervlakte van 4700 m2.

 

In de opvolgende jaren groeit het bedrijf en ontwikkelt meer producten voor de entreemat industrie.

 

In 2010 viert het bedrijf zijn 100-jarig bestaan. Alle klanten worden uitgenodigd om dit bijzondere moment samen te vieren.

4de Generatie: Frisse wind

In 2015 neemt alweer de vierde generatie deel aan de organisatie: T.H. Slettenhaar.
Een vernieuwende frisse wind door het ervaring rijke bedrijf.

 

Vanwege de internationale aanwezigheid besluit de organisatie in 2017 de naam te wijzigen in de afkorting ABI, beter bekend als Almelose Borstel Industrie.
Opgedeeld in twee divisies: ABI-Mat en ABI-Brush.

teamfoto
Team ABI 2020

LEER MEER OVER ABI

Contact opnemen

Voer hieronder uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Klik voor een nieuwe code. captcha txt
nl_NLNL